Vés al contingut

El Roller-Crop

El perquè del Roller-Crop

El Roller-Crop per a l'agricultura regenerativa

A Les Seviques, estem compromesos amb l’agricultura regenerativa i la preservació del medi ambient i ho demostrem cada dia.

Una de les eines més innovadores i efectives que hem incorporat als nostres camps és el “Roller-Crop”. Aquesta eina ens ajuda a la gestió de les cobertes vegetals tan essencials per la salut del nostre sòl.

Què és el Roller-Crop i que ens aporta?

El “roller-crop” és un rul·lo amb unes pales que el que fa es xafar (masegar) la coberta vegetal en la fase final de la floració que es quan la planta esta més encanyada, però com que no l’acaba de tallar del tot, la planta ja no tindrà futur i crearem una capa de residus vegetals creant una capa “mulch” natural que s’anirà desintegrant molt lentament en matèria orgànica.

L’utilitzem per a diversos propòsits:

  1. Protecció a les altes temperatures. El “mulch” generat ens fa de capa de protecció a les radiacions solars, poden aconseguir una reducció de fins a 20 ºC de tenir el sòl cobert o descobert. Amb això protegim la microbiota de les temperatures extremes.

  2. Estructura reticular del sòl: Aquesta capa vegetal ajuda a mantenir l’estructura del sòl, promovent una millor infiltració de l’aigua i ens ajudarà notablement a la retenció d’aigua conservant la humitat durant més temps. Amb això el cultiu principal es veurà beneficiat i reduirem notablement les aportacions de reg.

  3. Reducció de l’erosió del sòl: La capa de coberta vegetal ajuda a protegir el sòl de l’erosió causada per vent i aigua.

  4. Augment de la fertilitat del sòl: La descomposició lenta dels residus vegetals aporta nutrients al sòl, millorant la seva fertilitat de manera natural. Això redueix la dependència de fertilitzants químics.

  5. Conservació de la biodiversitat: La pràctica de no llaurar el sòl i mantenir una capa de cobertura vegetal afavoreix la biodiversitat del sòl, creant un entorn ric en microorganismes beneficiosos. Això contribueix a un ecosistema més equilibrat i resilient.

herba aplastada

L’ús del roller-crop és una pràctica clau en l’agricultura regenerativa, que busca restaurar i mantenir la salut del sòl, augmentar la biodiversitat i reduir l’impacte ambiental de l’agricultura.