Vés al contingut

Benvinguts a la nostra pàgina dedicada a l’Agricultura Orgànica i Regenerativa.
A Les Seviques, abracem aquest nou paradigma com a projecte de sostenibilitat per assolir un ecosistema equilibrat.

Què és l’Agricultura Regenerativa?

L’objectiu d’aquesta pràctica és regenerar, estimular i mantenir la fertilitat i biodiversitat del sòl. Fomenta un sòl que aculli una gran quantitat de vida i matèria orgànica i que sigui capaç de produir aliments simplement utilitzant los recursos propis que ens dona la naturalesa. Per aconseguir aquesta fita hem d’evitar llaurar els conreus, mantenir cobertes vegetals per prevenir l’erosió i evitat l’exposició al sòl, combinar agricultura amb ramaderia, millor aprofitament de l’aigua; descompactació del terreny; i deixar de dependre de fertilitzants químics i fitosanitaris que són la base de deteriorament del sòl i del planeta.

A Les Seviques, gràcies a aquestes pràctiques agrícoles ens permet obtenir productes Orgànics, Biològics, Ecològic i Regeneratius, on ens beneficiem tots: agricultors, consumidors i el mateix planeta.

oli d’oliva verge extra

La Padrina

La Jove 

Lo Xiquet

La Xiqueta

La nostra missió és preservar les Terres de l’Ebre mitjançant pràctiques i tècniques agrícoles respectuoses, utilitzant eines com l’holística, disseny keyline i la permacultura.

A les Seviques hi trobarem dos tipus de cultiu diferenciats:

  • Llenyosos com oliveres, ametllers i fruiters.
  • L’Horta biointensiva.
Agricultura Regenerativa
Agricultura Regenerativa

Tots dos treballats holísticament, aconseguim donar-li més fertilitat a la terra i augmentem la retenció de l’aigua, aconseguint una capacitat màxima de la producció.

Animals

Introduir animals en el sistema com el galliner mòbil i les ovelles ens ajuden a conduir les cobertes vegetals, mantenir la biodiversitat i crear compostatge. Amb els animals en moviment aconseguim ous i carn de primeríssima qualitat.

las ovejas desprecian el ramon de olivo 4
Galliner mòbil - Agricultura Regenerativa

Apicultura

Les abelles ens beneficien amb la pol·linització dels nostres fruiters, boscos i cobertes vegetals, ajudant a mantenir la biodiversitat i ens donen una mel de mil flors espectacular.

Apicultura - Les Seviques
Apicultura - Les Seviques

Notícies de la nostra Agricultura Regenerativa

Abelles en l’Agricultura Regenerativa

Abelles en l’Agricultura Regenerativa

Introduint Abelles als Camps de Les Seviques: Un Pas Més cap a la Sostenibilitat A l’equip de Les Seviques, ens complau anunciar una nova etapa…

El Paper Vital dels Ratpenats en l’Agricultura Regenerativa

El Paper Vital dels Ratpenats…

L’agricultura regenerativa emergeix com una resposta esperançadora als desafiaments ambientals que enfronta la nostra societat moderna. A diferència dels mètodes agrícoles convencionals, que sovint es…

Tècniques Sostenibles

Tècniques Sostenibles

Avui en el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, volem contribuir a la conservació del medi ambient, presentant les nostres tècniques sostenibles.